CODEXODUS

е мобилна юбилейна ескейп стая, създадена по случай 150 години от първото издание на Библията на говорим български език – национално постижение с историческа, културна и духовна стойност.

СЦЕНАРИЙ

Около средата на 19 в. сътрудници от екипа на Петко Р. Славейков са изпратени в древен манастир в Близкия изток, за да търсят преписи на Свещеното писание, които са от изключително значение за достоверността на българския превод.  Ако П. Р. Славейков успее да завърши превода на Библията, това ще ни даде съвременния български език.  От вашият успех зависи дали ще имаме езикa, на който говорим днес или не.  Ще успеете ли да откриете загубения препис?  Цялата нация разчита на вас, но няма да останете без подкрепа.  Таен съмишленик ще ви подава жокери, когато се нуждаете, за да може да разкриете всички загадки и да излезете от заключената стая навреме.

ИГРА

Играта е предназначена за 2-4 играчи и има приключенски характер. Включва разнообразни загадки свързани с наблюдателност, логика, ориентация, разбиване на кодове, откриване на различни писмени знаци.

СТАЯ

Интериора в стаята има художествена и историческа стойност. Той опитва да пренесе играчите във времето и мястото на задачата. Стаята е мобилна и ще посети различни градове в страната.

ВХОД

По повод честването на 150-годишния юбилей от издаването на първата цялостна българска Библия, участието в играта до 7 Юни 2023г. ще е безплатно, а след това Стаята ще бъде предложена на промоционална цената от 30лв. на игра за целия отбор, независимо колко човека участват! За да участвате се изисква предварителна резервация. Моля не запазвайте място, ако няма да използвате резервацията си. Местата са изключително ограничени. Приятни приключения с едно от най-интересните и иновативни забавления за годината – “Codexodus”.

За резервации, изберете бутона за вашия град.

CODEXODUS мобилна стая на загадките в София е разположена в парк „Студентски”, между скейт парка и ул. „Акад. Стефан Младенов“ – срещу магазин „Лидъл“

Loading...

Ако вашият град не е показан, заявете интереса си, за да ви информираме, когато CODEXODUS е близо до вас. Системата за резервации се отваря обикновено 24 часа преди началната дата за вашия град. Местата са ограничени и се изчерпват изключително бързо. Попълнете полетата долу, за да бъдете включени в „приоритетния списък“ и да получите предварително известие чрез SMS или имейл малко преди да се отвори системата за вашия град, за да имате приоритет в резервирането на безплатно място. Желаем ви вълнуващи преживявания с CODEXODUS!


(минималната възраст за участие е 12 г.)